Ontdek onze koffie

Een Single Origin koffie komt uit één specifieke regio en vaak ook van één coöperatie of plantage. 

BRAZILIË

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld. Het land produceert ongeveer een derde van de totale wereldproductie. Brazilië kent een snel groeiende middenklasse wat een snel groeiende binnenlandse koffieconsumptie (ongeveer 5% per jaar) tot gevolg heeft. De belangrijkste productieregio’s zijn Sul de Minas, Matas de Minas, Carmo de Minas en Cerrado.

Braziliaanse koffie’s hebben vaak een lage zuurgraad, met een stevige body en nootachtige smaken, daarnaast zijn ze ideaal als basis voor melanges.

COLOMBIA

Colombia produceert het meeste nat geproduceerde Arabica koffie. Daarnaast zijn ze de een-na-grootste producent van koffie wereldwijd. Colombia staat bekend voor zijn hoge kwaliteitskoffie. Colombiaanse koffie’s hebben een enorm scala aan smaken, van de sterke, pure chocolade-achtige koffie’s tot zoetere, fruitige partijen. 

GUATEMALA

De Koffiebonen uit Guatemala komen vooral uit de hoog en middelhoge gebieden in het land. De koffieplanten groeien op rijke vulkanische bodem, met lage vochtigheid, met veel zon en koele nachten. Guatemala is het Midden-Amerikaanse land dat mede verantwoordelijk is voor de beste koffiesoorten ter wereld.

De koffies zijn goed in balans en hebben een stevige body, met nuances van chocolade en zacht zoetige bloemige aroma’s.

PERU

Peru is een zeer gevarieerd land waar een groot aantal verschillende koffie’s vandaan komen. De koffie werd vermoedelijk door de Nederlandse immigranten in Peru geïntroduceerd halverwege de 18e eeuw. Zij namen de Typica-variëteit mee en deze is nog steeds dominant, vooral op de oudere en kleine plantages. 

De meeste plantages in Peru zijn boven de 1600 meter, een ideale hoogte voor het produceren van uitstekende kwaliteitskoffie.

COSTA RICA

De meeste koffieplantages in Costa Rica zijn boven de 1200 meter en uitsluitend van arabica plantages, daarnaast is Costa Rica een land die de derde grootste koffieproducent is. De bonen behoren tot één van de beste koffie’s op de aarde.

Costa Ricaanse koffiebonen staan bekend om heldere en levendige aroma’s, met nuances van geroosterde noten en donkere chocolade.

ETHIOPIË

Ethiopië het geboorteland van koffie…. één van de belangrijkste koffieproducent en exporteur van Afrika. Het begon allemaal wanneer de pelgrims en koffiehandelaars de koffieplant ‘coffea arabica’ spreidde vanuit Ethiopië naar de rest van de wereld. De bekendste koffiegebieden als Harrar, Sidamo en Yirgacheffe leveren zeer hoge kwaliteitskoffie.

De smaken van Ethiopische koffie’s zijn opvallend divers, van verfrissend citrus-achtige, tot bloemige en nootachtige smaken.

INDIA

Qua koffie is India het op 7 na grootste producerende koffieland ter wereld. Jaarlijkse productie is ca. 5 miljoen balen van 60 kg, waarvan 1 miljoen balen lokaal wordt gebruikt. Indiase koffie wordt in de schaduw geteeld. Hierdoor duurt het rijpingsproces langer waardoor de smaak van de koffie zich optimaal kan ontwikkelen.

Tussen de koffieplantages bevindt sinaasappelbomen kaneel en kardemom, hierdoor proef je de fruitige, kruidige aroma’s.  

COLOMBIA

OOK ONZE MELANGES ONTDEKKEN?

Een melange is een mix van 3 tot 5 verschillende koffiesoorten. Door deze te mengen komen de beste eigenschappen van de koffiebonen samen.

KLIK HIER OM ONZE MELANGES TE BEKIJKEN

MELANGES

Een melange is een mix van 3 tot 5 verschillende koffiesoorten. Door deze te mengen komen de beste eigenschappen van de koffiebonen samen.
Ontdek onze Melanges

ONZE KOFFIES

Onze koffiebonen worden met zorg geselecteerd, uit verschillende delen van diverse landen. Kwaliteit staat bij ons voorop. We branden in onze eigen branderij op slow-roast methode, zo halen we het beste uit de koffiebonen. We beschikken over een team van experts, die van Midden-Amerika tot aan het verre oosten zoeken naar de meest verse kwalitatief beste bonen om in te kopen en te branden.

Na het branden worden de koffiebonen zo snel mogelijk vacuüm verpakt in speciale aroma behoudende zakken, hierdoor schenkt u voor al uw koffieliefhebbers een heerlijke, verse kop koffie op elk moment van de dag.

DUURZAME KOFFIE?

Koffiebonen komen uit tropen, waar boeren vaak werken onder slechte omstandigheden. Wij vinden het belangrijk dat de boerengezinnen die rondkomen van de koffieteelt een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen.

Door te kiezen voor duurzame koffie kunnen wij samen zorgen voor een betere milieu en een mooie toekomst voor de koffietelers.

UTZ Certified

Rainforest Alliance

We zijn zeer tevreden met de blends van Private Label Coffee. Ze hebben ook top service!

 

Annika Berends

Delicatessenshop, Il Mondo

Heel tevreden met Private Label Coffee. Prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed
Jennifer

Ja absoluut. Goede service en snelle levering. Goede en constante kwaliteit.

Joris Derhaize

Scroll naar top