De lekkerste koffiebonen voor echte liefhebbers uit ons eigen koffiebranderij! 

Private Label Coffee is sinds 2017 een koffiebranderij die dagelijks op ambachtelijke wijze verse koffiebonen roostert voor fijnproevers, bedrijven en horecaondernemers.

Koffiebranderij van Private Label Coffee: Rechtstreeks verse koffiebonen

Graag verwelkomen we u bij de koffiebranderij van Private Label Coffee. Hier branden we alleen de beste koffiebonen, afkomstig uit koffieplantages uit diverse landen van over de hele wereld. Bij onze manier van branden draait alles om geduld en aandacht. Onze brandmeester gebruikt alleen een speciale slow-roast methode om de koffiebonen volledig tot hun recht te laten komen. Bij deze methode branden we de koffiebonen voor een langere tijd op een lage temperatuur.

  • Dagelijks verse bonen voor een perfecte melange of smaakvolle single origins
  • Snelle levering dankzij de korte communicatielijnen
  • Bestelling wordt vers gebrand en geleverd uit onze eigen koffiebranderij
  • Garantie op verse koffiebonen

Bent u benieuwd geworden naar onze vers gebrande koffiebonen?   Koffiebonen

Van koffiebes tot koffiemoment

Koffiebranderij

Zorgvuldig handgeplukte bessen

De koffieplant heeft 3 tot 5 jaar nodig voor hij begint te bloeien en er bessen aan komen te hangen.

iStock-1058029378

Verwerkt om te drogen

Het droogproces in de zon kan op twee manieren uitgevoerd worden. De bessen worden met water ontdaan van het vruchtvlees, of worden in zijn geheel in de zon te drogen gelegd.

Koffiebranderij

Kwaliteitskoffie

Zijn de koffiebonen helemaal schoon en ontdaan van het vruchtvlees, dan kunnen ze geroosterd worden in onze koffiebranderij.

Coffee roasting

Het belangrijkste onderdeel van koffie is het brandproces. Hoe de koffiebonen worden gebrand, bepaalt de uiteindelijke smaak. Dit is een wetenschap op zich, waar elke koffiebrander zijn eigen mening over heeft. Bij Private Label Coffee geloven we in de slow-roast methode, waarbij de koffiebonen langer en op een lage temperatuur branden. Maar hoe gaat het brandproces precies in zijn werk?

De ruwe koffie smaakt en ruikt over het algemeen naar gras en is niet geschikt voor het zetten van welke koffie dan ook. Eerst moet de boon gebrand worden. Het branden doen we in onze koffiebranderij gedurende ongeveer 14 minuten op 200 graden. Dit is afhankelijk van de boon en gewenste smaak. Dit brandproces bestaat uit drie stadia. In het eerste stadium wordt de boon gedroogd en vervolgens ‘popt’ hij (vergelijkbaar met popcorn). Dit is de eerste ‘krak’. Vervolgens kleurt de boon door karamellisatie en het Maillard-effect. 

De suikers en eiwitten van de koffieboon worden aangetast door de hitte en de boon begint uit te zetten. Deze eerste krak speelt de belangrijkste rol in de uiteindelijke smaak en aroma van de koffie. Daarna wordt de boon langzaam donkerder en karamelliseren er meer koolhydraten. De boon zwelt nog iets verder, waarbij de eerst rimpelige boon nu een strakke egale buitenkant krijgt: het begin van de tweede ‘krak’. Vrijwel alle koffiebonen worden gebrand tussen het eind van de eerste ‘krak’ tot maximaal het eind van de tweede ‘krak’, afhankelijk van het beoogde doel. Timing is hier zeer belangrijk. We branden de koffie met precisie naar het gewenste smaak- en geurprofiel!

Koffiebranderij 1

Koffie branden: Soorten koffiebonen

 In onze koffiebranderij werken we met twee soorten koffiebonen die elk een eigen smaak geven aan de koffie. De Arabica en de Robusta koffieboon.
 
  • De Arabica koffieplant groeit in gebieden rondom de evenaar op een hoogte van 1200 – 1800 meter. De twee koffiebonen zitten in een rode bes of gele bes. Door de lage temperatuur op deze hoogte groeien de koffieplant en bes vrij langzaam. Zo krijgt de boon voldoende tijd om de fijne, volle smaak te ontwikkelen.
  • De Robusta koffieplant groeit op een stuk lagere hoogte (tot 700 meter) dan de Arabica koffieplant. De Robusta produceert meer cafeïne, hierdoor zijn de bessen meer resistent tegen ziekten en parasieten. Robusta koffie kan tot wel twee keer zoveel cafeïne bevatten als de Arabica koffie. Deze plant geeft koffiebonen een stevige, pittige smaak.Vaak wordt er gezegd dat de Arabica koffieboon een veel beter smaakprofiel heeft dan de Robusta boon. Dat is uiteraard geheel persoonlijk. De beste Robusta kan immers beter zijn dan een matige Arabica

Uw eigen koffiemerk met de lekkerste bonen

Een eigen koffiemerk is de perfecte manier om uw klanten iets unieks aan te bieden. Bij koffiebranderij Private Label Coffee helpen we u aan dat kopje koffie waarvoor men terugkomt. 
Verwen uw klanten of medewerkers met uw eigen ambachtelijke koffie uit onze koffiebranderij. Kies samen met onze koffie expert uw ideale melange uit. Wij verzorgen de verpakking en leveren u altijd verse koffie. Meer te weten over het concept en het brandproces? Dan bent u van harte welkom in onze koffiebranderij! 

Koffiebranderij 2

Maak nu een afspraak!

Vul het onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen z.s.m contact met u op.


Scroll naar top